annasstaff

Alla inlägg under augusti 2010

Av Cronehag - 17 augusti 2010 16:29

                    

ANNONS
Av Cronehag - 16 augusti 2010 15:46   Toruk (hane)


Neytiri (tik)

   Tsu´tey (tik)

   Pandora (tik)

   Navi (tik)

   Eytukan (tik)

   

ANNONS
Av Cronehag - 16 augusti 2010 15:33

 

Av Cronehag - 15 augusti 2010 15:33

  Denna bilden lägger jag upp för Cim; en han valpspekulants skull, som kanske är nyfiken på att se den enda hanen i kullen. Här är han nästan precis nyfödd, och väldigt rosa, vilket självklart kommer att försvinna... Men som sagt det finns tikar också, så det är bara att välja ;)

Av Cronehag - 15 augusti 2010 14:36

5 tikar och 1 hane!Natten mellan fredagen och lördagen började det...

Chillie fann inte ro nånstans, vankade fram och tillbaka här hemma. Låg och gnydde och tittade på mig, hon undrade nog vad som höll på att hända i hennes kropp.. Jag satt uppe med henne hela natten, och stöttade henne...


Hela dagen igår höll öppningsfasen på, SOM hon bäddade och hässjade! När klockan började närma sig 22 på kvällen, började vi bli lite oroliga över Chillie. Skulle hon verkligen orka, när krystverkarna väl satte igång?? Men med lite kontakt med veterinär, hade vi is i magen och väntade.. Fick rådet av veterinären, att eftersom krystverkarna inte hade kommit igång efter så lång tid; att gå en liten kort promenad, samt att gå lite upp och ner i trappor.. Så det gjorde vi...


Sen så satte det igång! Och det med dunder och brak haha.. 5 valpar kom till världen under 1 1/2 timma.. När vi trodde att allt var klart, efter 1 1/2 timma efter sista valpen, gick vi ut och kissade henne, samt renbäddade i valplådan; kom det 1 till! En liten mini Chillie dessutom...

Chillie är en fantastisk mamma precis som jag trodde... Hon ägnar varenda sekund åt att pyssla om sina bebisar! Vad trött hon måste vara, lilla stumpan! Hon har haft 2 jobbiga dygn nu.. Det har vi med.. Är väldigt trött nu...


Är så glad att allt gick komplikationsfritt! Och att 6 välskapta, friska valpar nu ligger och sussar så gott i valplådan! Vilken lycka! 


Hane Toruk: Pied (vit med brunbrindle fläckar på kroppen)

Tik 1 & 2 Navi & Eytukan: Brundbrindle med vita tecken på ansikte, hals & tassar

Tik 3 Tsu´tey: Svart med vita tecken över ansikte och hals + tassar

Tik 4 Neytiri: Svart med vitt huvud + tassar och svart kring ena ögat & över örat

Tik 5 Pandora: Brunbrindle med vitt bröst


       


Världens finaste mami   

Av Cronehag - 12 augusti 2010 23:16

...har de inte kikat ut än, de små busbebisarna ;) Chillie har ätit idag, vilket tyder på att det inte har kommit igång än.. De sista 1-2 dygnen innan valpning matvägrar tiken i de flesta fall... Men HÅLL UT, snart så!


Jag kan inte riktigt slappna av på nätterna, så jag har sovit dåligt nu i några dagar.. Är så rädd att jag inte ska höra, om hon skulle valpa! Och vid 3 tiden varje natt brukar hon hoppa ner från sängen, och lägga sig i soffan i v-rummet.. Så nu de sista nätterna har jag tagit med mig täcket och lagt mig i soffan jag me! haha..


Come on Chillie, lets go valping! ;)

Av Cronehag - 7 augusti 2010 14:28

Chillie får en viss blick när hon är understimulerad.. I och med att det bara är en vecka kvar till valpning, har vi tagit det lungt de sista dagarna. Hon orkar inte gå några längre sträckor... men idag fick jag "blicken"...hon hade tråkigt... ville göra nåt.. Så vi tog med spårselen och spårlinan och gav oss ut i skogen, där jag la ett "kalkonspår" ...Jisses vad uppskattat det var! En trött och uttråkad tjejj, blev plötsligt pigg och aktiv! Kul... Vad är det som säger att en gravid hund ska ha tråkigt? hah.. inte här inte.. ;) Träffade även Chillies bästa vänner, Freja och Dolly en liten stund..

Av Cronehag - 7 augusti 2010 11:41

....i magen för fullt! Från att ha varit stenhård, har nu magen mjuknat och man kan tydligt känna fostrens kroppar.. De håller igång järnet där inne! Igår kväll när vi skulle sova, låg vi och tittade på magen och man såg till och med hur det rörde sig där inne... Mysigt! Nu börjar hon bli rejält rund, så det kan nog vara några stycken :)


Nu längtar vi tills Dagen med stort D! Kan knappt bärga oss, sååå nyfikna på antal, färger, personligheter m,m! Och det ska bli så otroligt spännande att få se Chillie som mamma.. Hon kommer nog bli en fantastisk mor till sina små!


EN VECKA KVAR, nedräkningen har börjat! ;)

      

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se