annasstaff

Direktlänk till inlägg 7 december 2011

Chillie och Vilda, två unika flickor...

Av Cronehag - 7 december 2011 00:45

 


Mina två staffetjejer har lite små egenheter eller snarare personligheter som jag tänkte dela med mig av till er. Jag brukar säga att Chillie är som Chillie är, ingen är som hon! haha... Vilda har inte lika mycket speciella saker för sig, men ska nog kunna komma på några ;)


Chillie:


* Går upp varje natt och äter och dricker, hoppar sedan upp i sängen, går upp på kudden och sitter och smackar i ca 10 minuter (rengör tänderna). Detta kan man bli helt galen på ibland, men det är så Chillie... Chillie är Chillie liksom och det är så charmigt...


* Älskar kottar och pinnar. Mycket tackvare mig tror jag, eftersom jag gjorde det stora felet som hundägare och sparkade kottar och kastade pinnar på varje promenad när hon var valp. Ibland får man skylla sig själv ;) Det roliga i det hela är att hon alltid ska ta en stor pinne eller 100 kottar när vi är på väg HEM. Det är någon fix idé hon har. Hon har alltid gjort så, men sedan Vilda kom in i bilden sticker hon iväg och kommer inte på inkallning. Så för att slippa sitta i skogen i X antal timmar, som hon klarar att stå ut denna tråååkiga lek, så kopplar jag alltid henne innan hon hinner känna att vi är på väg hem... hmm ja... haha vad ska man säga?!


* Gillar inte skinka?! Trodde jag att alla hundar gjorde.... men nej... inte min Chillie inte!


* Är livrädd för folk som hickar. haha... Hickar jag här hemma, försvinner Chillie som en skugga in i ett annat rum och gömmer sig... Sedan är hon rädd i flera timmar. Konstigt, eftersom hon inte är rädd för något annat?! 


* När hon är törstig och det inte är helt nytt vatten i skålen eller att skålen är tom, sätter hon sig med en duns utanför toaletten... och där sitter hon tills jag fattar vinken ;)


* När hon är bajjnödig jagar hon svansen, haha!


* Pussar kärleksfullt godnatt varje kväll (nästan). Mjuka, försiktiga, kärleksfulla slick i ansiktet får man då...


* Smackar innan hon ska sova. Ungefär 4-5 gånger drar hon tungan mot gommen så det uppstår ett såntdär gött ljud. Ni som har hund, vet säkert vad jag menar? Har haft en hund tidigare som gjorde precis samma sak när hon la sig tillrätta för att sova.


* När hon vill under täcket, buffar hon på axeln så att man ska lyfta upp täcket, så att hon kan gå under och lägga sig mellan benen eller i famnen.. Lilla sötnos*


* När man har besök, ska hon sitta så nära det går, gärna i knät på besökaren och pussas, pussas, pussas...


* Går man barfota har man en slickepott efter sig, inte så mycket på oss, men på besökare. Jag brukar säga det att kom inte hit barfota, folk brukar tycka att det är lite äckligt/kittligt när Chillie är på fötterna hela tiden.. ;)


* Ska alltid ha det benet Vilda har, även om Chillies ben ligger 1 cm ifrån henne....


Vilda:


* Jag är hennes gud. Där jag är, där är Vilda till 98%


* Stirrar med stora ögon på oss när hon är nödig. Bara står..... stirrar.... stirrar....stirrar.. haha, det går inte ta miste om när hon behöver gå ut ;)


* Ska alltid ligga mellan mig och Oscar när vi sover. Ligger han och kramar om mig när vi ska sova, kommer Vilda och knör sig emellan och kurrar ihop sig till en liten boll.


* Vilda väcker aldrig oss, utan väntar tills vi är vakna. Då kommer hon och pussas, pussas, pussas och svansen går i 120. Mysigt!


* Älskar att träna. Hon gör allt jag ber om för sin belöning. Framförallt för hennes gummiboll och gummiring.. :)


* Biter Chillie i öron, hals, kinder och är jätte busig så fort man kopplar lös henne och Chillie är med. Detta är ganska jobbigt, då det inte spelar någon roll hur mycket tillsägelse hon får..... hmm, detta måste tränas bort!


* Är en mästare på att blänga! Hon ser så rolig ut då... Ser jätte tjurig ut, fast det är hon ju såklart inte.. Brukar mest bli blängande blickar när hon är trött.


* Gillar inte att gå koppelpromenader. Då är hon inte alls glad.... Liten bortskämd skitunge?! Ja vi går ju mest lösa promenader och har alltid gjort.... så mitt fel...


* Hoppar över 1 m från stillastittande, alltså utan sats... En spänstig tjej!


Jaa, detta var lite om grisarna. Finns ju såklart såå mycket mer, men detta är vad jag kom på just nu. Ni kanske känner igen er i någon/några av punkterna. Skriv gärna en kommentar om era hundars egenheter, alltid kul att läsa om! :)


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cronehag - 31 augusti 2013 16:00

Våren och sommaren är nu förbi. Lille Caspian tar all min tid, men fredagarna har ändå gått i hundarnastecken. Det har fungerat förvånandsvärt bra att ha med Caspian på hundträningarna. Det har mest fokuserats på agilityn nu i sommar. Men lydnaden ha...

Av Cronehag - 7 maj 2013 19:45


  Caspian och Chillie    

Av Cronehag - 7 maj 2013 17:45

              Vi har så roligt tillsammans, jag och denna vackra hund    ...

Av Cronehag - 25 februari 2013 11:30

      Varje fredag träffas jag och två kompisar och tränar i en lokal, med våra staffar. Ja, vi har faktiskt staffar allihop och inte bara en utan två stycken var! :) Elin har även med sig lilte bonus hundar ibland, eftersom hon har kennel och...

Av Cronehag - 18 januari 2013 12:30

Ja nu har det hänt grejjerr här vill jag lova! 12-12-12 föddes nämligen vår prins! En månad för tidigt ville han kika ut! 2175 g och 44 cm lång (eller aa kort!) ;) Han är en snäll liten pojk, men han har dåliga sovrutiner vilket innebär att jag vissa...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se