annasstaff

Senaste inläggen

Av Cronehag - 29 november 2010 13:38

....är inte våra underbara minigrisar då?!  


   

Anledningen till varför jag kallar dem för minigrisar är för att det är lite internt roligt på mitt jobb ;) Hade med Vilda dit i helgen, varav en av våra brukare först trodde att hon var en katt (haha) och sen ändrade han sig till "giiiiis" ... underbart! Så fort han såg Vilda sa han "eeeehh ehhh ehhhh", vilket är härming av ljudet av en gris... Detta tyckte vi personal var mycket (!) roligt.. hahaha :)

ANNONS
Av Cronehag - 22 november 2010 22:45


Det finns nog inget sötare än en staffebebis mage.. Jo det kanske det gör iof, men det står högt på listan över söta saker iaf ;) Alldeles varm, naken och len! Myyys* I helgen fick hundarna varsitt märgben att gnaga på... Men som alltid, ska de "bråka" om samma ben! suck.. ingen lugn stund här inte! ;) Vilda tar benet och springer i 110 ifrån Chille, in i köket, upp i sängen, ner från sängen, upp i soffan.. och ja så håller det på. Och Chillie verkar tycka att det är en rolig lek, eftersom hon inte bara tar benet och ber sin valp hålla sig undan, vilket hon ju lätt skulle kunna göra! Men den dagen kommer nog, det är jag säker på.. har redan sett tendenser till liten tandvisning, allså en varning från Chillies sida; att Vilda ska låta henne vara, vilket jag bara tycker är bra. Chillie är egentligen alldeles för snäll...


    Såhär tröttis blir man av märgbens leken!


Idag var jag och Vildis uppe på brukshundsklubben och kollade läget lite, tränade lite kontakt på planen osv.. Där uppe fanns också 2 valpar, vilket var uppskattat från lilltösens sida.. Det blir en sväng dit upp 2 gånger i veckan framöver, för att gå på öppenträning och socialiseras ordentligt.. Ser mycket fram emot att börja träna med henne på riktigt till våren, först med valpkurs som startar 15/1 och sedan fortsättningskurser.. Hon är väldigt duktig redan! Kul...


Natti natti...


Förrästen är jag lite nyfiken på vilka ni är som läser min blogg... Lämna gärna en kommentar! ;)

ANNONS
Av Cronehag - 22 november 2010 22:37

...efter att ha ensamtränat Vilda utan Chillie i ca 1/2 timma, såg det ut såhär.. Jag och Tobbe bara tittade på varandra och skrattade när vi såg eländet ;) Vi som tyckte vi hade valpsäkrat hemmet så bra! Dragit ut alla sladdar, plockat undan sånt som kan vara farligt etc, men blomman på tv-bordet hade vi helt glömt bort och inte kunde vi drömma om att hon skulle vara uppe på bordet och härja! haha, men nu vet vi... och inte har hon tråkigt när hon är ensam inte! ;)


Jädra BUSVILDA!   
Av Cronehag - 17 november 2010 23:03

Nu får man väl snart börja acceptera att vintern faktiskt är här.. Har liksom försökt stoppa huvudet i sanden lite.. Var inte riktigt klar med hösten.. inte sommaren heller för den delen! Men men...


Chillie älskar snö.. och hennes entusiasm smittar nog av sig på Vilda, för även hon verkar älska det.. fast i små doser. Hon är såå frösen av sig! Och just nu har vi inget täcke som passar, så får bli bus i snön korta stunder.. Hon är ganska duktig på att säga till själv när hon har fått nog.. haha.. då kommer hon på darrande ben och tittar vädjande på mig ;)


Förrutom bus, socialträning och nya miljöer, tränar vi ganska mycket kommandon för tillfället.. Vi traglar de redan inlärda, så att de verkligen sitter, även utan att jag "vägleder" med händerna.. Hon är så lättlärd och arbetsvillig! Duktiga Vildis! <3 Jag har klickat in henne, så just nu tränar vi med klicker.. Kul!


  Va? Jaaag har inte tagit husses mössa?!


Chillie springer efter bollen och Vilda springer efter Chillies ben.. haha

    Vilda spanar in hönorna i hönsgården.. :)


  Woohooo här kommer jag! 


Av Cronehag - 8 november 2010 22:59

 


  Jag älskar den här dunder glada lilla varelsen!   

Av Cronehag - 8 november 2010 22:53

..i Alingsås har det också blivit. Trevligt och kaotiskt, precis som det ska vara när valpar är inblandade ;) Vi hade även med oss Chillie, som tyckte det var väldigt roligt att ha 2 st huliganer att fostra ;) Fick ett mms när vi hade åkt därifrån på en liten Ejja som var alldeles dödstrött, haha!


Tack Henrik & Natasha för god fika och trevligt sällskap!  

Av Cronehag - 8 november 2010 22:46

..med Vilda hade jag idag.. Brukar för det mesta ta med båda hundarna ut i skogen, för att slå 2 flugor i en smäll, så att säga ;) Men känner att jag måste träna Vilda på kontakt och att ha fokus på mig, vilket hon INTE har alls när vi är ute alla 3.. Då är det bara mamma Chillie som är intressant och hon är som en liten svans efter henne.. Hon var såå duktig idag, lyssnade på minsta lilla kommando som vi tränat in. Tränade mkt på att "stanna kvar" då människor gick förbi oss, en viktig del att träna när man har staff, eftersom de är så glada i människor och mer än gärna RUSAR fram för att dela med sig av sina (goda) staffepussar, vilket brukar vara sådär uppskattat.. haha..


                    

Av Cronehag - 8 november 2010 22:32

Hon växer så det knakar, vår lilla staffetös. Strax över 5 kg väger hon nu.. Jag köper täcken 1 gång i veckan, haha.. INTE ekonomiskt!


Fredagsmys!

    ALLT ska smakas på.. och då menar jag ALLT! ;)


  Den här lilla grottan tillbringas det mycket tid i ...


Så roligt att lyckats fånga en bild på henne när hon blir sådär suuperduuper glad som bara en staffe kan bli.. Älskar deras kroppsspråk! Härliga ras, härliga Vilda!   


  På spaning i New York (läs Tullen) ;)...


Sötnosarna, som sätter guldkant på våra dagar! 


Försökte fota Vildas tröttrynkor! Hon blir som ett litet russin när hon är trött :)


Soffan är numera en lätt match att komma upp i, men sängen är lite för hög.. Då ställer hon sig såhär och gnyr.. :)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se