annasstaff

Senaste inläggen

Av Cronehag - 5 april 2012 15:45

 

Igår och idag har vi tränat aglitity. Hindren har efter låååååång väntan kommit ut på planen igen. OM vi tyckte det var roligt jag & Vildis.


Idag tränade vi med jätteduktiga Elin Lilja, som tävlar på hög nivå. Jätteroligt att se henne och hennes fina Myra swischa igenom en bana och väldigt värdefullt för oss som nybörjare att få tips på hur vi blir bättre. Nu ska här tränas bakombyten och göra banorna lite svårare. Hittils har jag mest fokuserat på raka banor, väldigt enkla, just för att vi ska få in flytet och frammåtsuget. Men nu är det ändring på det. Vi börjar fortsättningskursen nästa söndag. På tisdag börjar vi lydnadsklass 1. Så det är mycket nu i vår, kul! =)


Vill ni kika in på Elins blogg så är adressen: http://elinshunderi.blogspot.se/ 

Av Cronehag - 5 april 2012 15:30

..."Hon föddes med hakuna matata symbol i hjärta och hjärna". Ja så skriver matte Lina om sin lilla Zera-bus. De lever livets glada dagar ihop med den andra flockmedlemen Tindra. Allt är bara bra med Zera och hon har inte varit halt sen i somras, trots mycket bus och lösspringande. Det glädjer mig att höra såklart! :)


Här är några bilder på Chillies fina avkomma. Känner mig så stolt över hennes valpar. De blev ju såå fina och härliga hela kullen! :D Kan det bli bättre?!


 


         


Hon är väldigt lik Chillie :)

Av Cronehag - 1 april 2012 20:45


Jag älskar att leka & busa med mina hundar. Det skapar kontakt och ett starkt band. Vilda leker mjukt och fint och jag vet ingen hund som har en sån bra "ON-OFF knapp" som Vildisen! Här har vi redan busat en stund, så här är hon lite trött ;)

Av Cronehag - 1 april 2012 20:30...hittat en ny badplats! :) Perfekt att både hoppa i från stenar eller att gå i från land, vilket Vilda uppskattar eftersom hon fortfarande är tycker det är lite otäckt att simma. Mitt inne i skogen ligger detta ställe och det är helt ljuvligt att vara där. För några dagar sedan hade vi +18 grader. Hundarna fick då simma för första gången i år. Här kommer vi spendera många dagar framöver, det kan jag lova! Att vara i skogen är det mest rofyllda jag vet. Det har det alltid varit, ända sedan barnsben.. Jag är ju uppvuxen med hästar och att rida ut i skogen var det bästa jag visste. Nu har jag inga hästar, men jag har ju 2 grisar som mer än gärna spenderar tid med matte i skogen, som tur är :)


  Min vackra tjej!

Av Cronehag - 21 mars 2012 20:00...om dagarna! Jag har ju den stora förmånen som ni kanske redan vet, att få tillbringa mycket tid med hundarna. Jag jobbar natt och inte 100% utan 78%, så jag har många lediga dagar.. Och dem brukar jag för det mesta fylla med hundaktiviteter och promenader. Särskilt sköna är sådana här dagar, på våren; när allt börjar värmas upp och man hör fåglarnas kvitter. Korten nedan är från en runda, som jag kallar "milen", eftersom den är 1 mil. Sista biten på milen passerar man en sjö med massa bryggor runt och där brukar vi pusta ut om det är soligt och skönt, hundarna får bada (när det är säsong för det) och vi laddar batterierna inför de sista 30 minuterna som återstår innan vi når dörren hemma.
   Slutligen vill jag bjuda på en bild på mina väluppfostrade hundar. hehe... som inte alls tigger?! ;) De är ju inte dumma, de vet ju att de får slicka upp det sista på glassen varje gång... Och anledningen varför jag tog denna bilden var för att visa deras TJOCKA magar. De har precis tuggat i sig varsitt jättestort ben och deras magar är som stenhårda ballonger :)

Av Cronehag - 14 mars 2012 20:00

  Den här bilden ser helt galen ut, haha.. Det är dock inte så galet som det ser ut. Här leker Vilda med sin vän Enzo.  Här lyckades jag fånga ett "staffesmile" på bild. När de är glada, ser det faktiskt ut som att de ler :)Sillipilli tar igen sig efter lek med fotbollen... Härligt med vår, tycker vi...    Mina älskade små fisgrisar!Lite skit under naglarna har ingen dött av ;) I mitt liv och min vardag, går det verkligen inte att ha långa, fina naglar; vilket jag skulle önska. Såhär ser jag ut nästan varje dag, efter våra äventyr i skogen ;)
 


Husse och hussegrisen myser...

Av Cronehag - 9 mars 2012 18:15

...har det varit på Fjällgatan idag. Jag var lite trött efter mina jobbnätter och kände inte riktigt för att gå ut. Slaskigt och tråkigt väder har det varit också. Då blir det busigt här hemma vill jag lova. De är ju så vana att få sin minst 2 timmar långa promenad mitt på dagen, när de inte får den så blir de sjövilda ;) Det brottas, morras, skälls och kampas om leksaker. Tillslut är de helt slut och sitter hässjandes i soffan och tittar på varandra. Pussas lite gör dom också efter sin intensiva lekstund...De är så söta de små....


...Kompisarna! 
   

Av Cronehag - 25 februari 2012 19:00

Idag har vi varit en heldag på strömma naturbruksgymnasium på inofficellutställning. Jag har inga reslutat att skryta med idag, tyvär. Vilda blev 3:a av 4:a totalt, vilket ju förstås var en besvikelse. Men dommaren tyckte att Vilda hade musklats lite fel bak (överbyggd). Hon fick trots detta jättefin kritik och HP och nu laddar vi om för nästa inplanerade uställning som är i maj här i Borås :)


Kritiken från dagens utställning blev följande:


"Kraftik tik. Bra huvud och uttryck. Bra bett. Bra öron. Bra överarm och bröstkorg. Fina ben. Något överbyggd för tillfället. Mycket välmusklade och välvinklade lår. Bra svans. Rör sig bra från sidan. Något marktrång bak"


Den var ju inte fy skam den kritiken! :) Vilda var duktig i ringen. Har ju fortfarande lite svårt att stå, hon vill ju GÄRNA sätta sig ner, men vi jobbar på det..


Tiken som är till vänster om mig kom på första plats. En väldigt fin tik, med en väldigt trevlig matte.

     

Träna glosor med Ovido