annasstaff

Senaste inläggen

Av Cronehag - 6 januari 2012 19:45

Imorgon bär det av mot Göteborg för att kika in på My Dog. Det är det bästa på hela året. Tänk er själva att få omringas av sitt största intresse en hel dag! Få gå och kika på alla fina hundar och kika på duktiga ekipage som tävlar. Ser fram emot morgondagen!


På måndag har Vildis tid för att röntga höft- och armbågsleder. Vi håller förstås tummarna här hemma att allt ser bra ut. Men det tror jag nog, eftersom både Chillie och Totte har såpass fina resulat. Men man kan ju aldrig veta vad som nedärvs. Det är det som är det kluriga med avel...och som gör att många tröttnar/ledsnar och lägger ner sin kennelverksamhet. Vilket jag verkligen förstår. Man vill ju så väl, men ändå kan man aldrig veta vad man får...


Kanske se vi imorgon? :)

Av Cronehag - 6 januari 2012 19:30

Man börjar redan se på Chillie att hon har några år på nacken. Hon är 4 1/2 år och börjar redan bli lite vit om nosen. I mitt tycke är det lite tidigt. Hon kommer säkerligen bli vithårig ganska tidigt i ansiktet. Men oavsett är hon den vackraste hunden jag vet!


   

Av Cronehag - 6 januari 2012 19:30


....i form av dessa salt och pepparkar, av Oscars kusin och hans fru. Visst är de fina? :) 

Av Cronehag - 1 januari 2012 21:30

 


Gott nytt år mina kära läsare!


Det nya året firades in i lugn och ro hemma på Tullen. Vill inte lämna hundarna hemma själva på nyårsafton pga av alla raketer och allt dunder och brak de ger i från sig. Nu är inte mina hundar ljudkänsliga över huvudtaget, vilket ju är väldigt skönt. Men just på nyår blir det ju lite väl mycket ljud och vill att de ska vara trygga och lugna. Så därför ser jag alltid till att fira in det nya året lungt och stillsamt tillsammans med mina fyrbenta vänner. Och i ärlighetens namn, kan jag inte tänka mig ett bättre sätt att fira in det nya året på! Chillie kan ligga och sova som en stock när det smäller utanför. Det rör henne inte i ryggen. Men i år, satt vi faktiskt och tittade på alla fyrverkerierna från vardagsrumsfönstret. Och OJ vad de kikade och undrade vad det var.. :) Efter ca 10 minuter tröttnade de och la sig tillrätta i soffan och somnade. Jag tänkte mycket på alla hundar och hundägare, som har stora problem just under denna helgen. Bara i min närhet vet jag flertalet hundar som är vettskrämda under nyår. Det verkar vara väldigt jobbigt och väldigt synd om hundarna ifråga. Tur att jag iaf slipper det problemet!


Hoppas 2012 blir ett fantastiskt år för er alla!

Av Cronehag - 1 januari 2012 21:15

Jag skickade ett personligt julkort till alla Chillies sötnosar. Tyckte de blev så söta, så delar med mig av dem här...


         

Av Cronehag - 21 december 2011 18:45

 

Av Cronehag - 7 december 2011 17:15

             


Åhhh kan sitta i timmar och titta på bilderna från när alla valparna växte upp här hemma på Fjällgatan. Känner en sån enorm lycka, att jag fick en sådan fin hund som jag kunde avla på. Det är inte lätt att få allt att stämma när man köper en valp. Även om man har amibitionen att avla på hunden, så är det nog i 95% det inte går på grund av antingen det ena eller det andra. Eller går och går, det GÅR ju, men vill man vara seriös och värna om rasen, så är det mycket som ska klaffa för att kunna ta en kull valpar.


I vilket fall så klaffade allt för oss och den tiden i mitt liv är den bästa i hela mitt liv! Vilken upplevelse! Tänk er att ha 6 st valpdoftande små staffebebisar hemma.... åååhh! Och se fina Chillie sköta om de små på ett så exemplariskt sätt. Hon var fantastisk! Ja oavsett om det blir fler kullar eller inte, så är det som sagt det bästa som hänt mig och de härligaste 8 veckorna i mitt liv

Av Cronehag - 7 december 2011 00:45

 


Mina två staffetjejer har lite små egenheter eller snarare personligheter som jag tänkte dela med mig av till er. Jag brukar säga att Chillie är som Chillie är, ingen är som hon! haha... Vilda har inte lika mycket speciella saker för sig, men ska nog kunna komma på några ;)


Chillie:


* Går upp varje natt och äter och dricker, hoppar sedan upp i sängen, går upp på kudden och sitter och smackar i ca 10 minuter (rengör tänderna). Detta kan man bli helt galen på ibland, men det är så Chillie... Chillie är Chillie liksom och det är så charmigt...


* Älskar kottar och pinnar. Mycket tackvare mig tror jag, eftersom jag gjorde det stora felet som hundägare och sparkade kottar och kastade pinnar på varje promenad när hon var valp. Ibland får man skylla sig själv ;) Det roliga i det hela är att hon alltid ska ta en stor pinne eller 100 kottar när vi är på väg HEM. Det är någon fix idé hon har. Hon har alltid gjort så, men sedan Vilda kom in i bilden sticker hon iväg och kommer inte på inkallning. Så för att slippa sitta i skogen i X antal timmar, som hon klarar att stå ut denna tråååkiga lek, så kopplar jag alltid henne innan hon hinner känna att vi är på väg hem... hmm ja... haha vad ska man säga?!


* Gillar inte skinka?! Trodde jag att alla hundar gjorde.... men nej... inte min Chillie inte!


* Är livrädd för folk som hickar. haha... Hickar jag här hemma, försvinner Chillie som en skugga in i ett annat rum och gömmer sig... Sedan är hon rädd i flera timmar. Konstigt, eftersom hon inte är rädd för något annat?! 


* När hon är törstig och det inte är helt nytt vatten i skålen eller att skålen är tom, sätter hon sig med en duns utanför toaletten... och där sitter hon tills jag fattar vinken ;)


* När hon är bajjnödig jagar hon svansen, haha!


* Pussar kärleksfullt godnatt varje kväll (nästan). Mjuka, försiktiga, kärleksfulla slick i ansiktet får man då...


* Smackar innan hon ska sova. Ungefär 4-5 gånger drar hon tungan mot gommen så det uppstår ett såntdär gött ljud. Ni som har hund, vet säkert vad jag menar? Har haft en hund tidigare som gjorde precis samma sak när hon la sig tillrätta för att sova.


* När hon vill under täcket, buffar hon på axeln så att man ska lyfta upp täcket, så att hon kan gå under och lägga sig mellan benen eller i famnen.. Lilla sötnos*


* När man har besök, ska hon sitta så nära det går, gärna i knät på besökaren och pussas, pussas, pussas...


* Går man barfota har man en slickepott efter sig, inte så mycket på oss, men på besökare. Jag brukar säga det att kom inte hit barfota, folk brukar tycka att det är lite äckligt/kittligt när Chillie är på fötterna hela tiden.. ;)


* Ska alltid ha det benet Vilda har, även om Chillies ben ligger 1 cm ifrån henne....


Vilda:


* Jag är hennes gud. Där jag är, där är Vilda till 98%


* Stirrar med stora ögon på oss när hon är nödig. Bara står..... stirrar.... stirrar....stirrar.. haha, det går inte ta miste om när hon behöver gå ut ;)


* Ska alltid ligga mellan mig och Oscar när vi sover. Ligger han och kramar om mig när vi ska sova, kommer Vilda och knör sig emellan och kurrar ihop sig till en liten boll.


* Vilda väcker aldrig oss, utan väntar tills vi är vakna. Då kommer hon och pussas, pussas, pussas och svansen går i 120. Mysigt!


* Älskar att träna. Hon gör allt jag ber om för sin belöning. Framförallt för hennes gummiboll och gummiring.. :)


* Biter Chillie i öron, hals, kinder och är jätte busig så fort man kopplar lös henne och Chillie är med. Detta är ganska jobbigt, då det inte spelar någon roll hur mycket tillsägelse hon får..... hmm, detta måste tränas bort!


* Är en mästare på att blänga! Hon ser så rolig ut då... Ser jätte tjurig ut, fast det är hon ju såklart inte.. Brukar mest bli blängande blickar när hon är trött.


* Gillar inte att gå koppelpromenader. Då är hon inte alls glad.... Liten bortskämd skitunge?! Ja vi går ju mest lösa promenader och har alltid gjort.... så mitt fel...


* Hoppar över 1 m från stillastittande, alltså utan sats... En spänstig tjej!


Jaa, detta var lite om grisarna. Finns ju såklart såå mycket mer, men detta är vad jag kom på just nu. Ni kanske känner igen er i någon/några av punkterna. Skriv gärna en kommentar om era hundars egenheter, alltid kul att läsa om! :)


Träna glosor med Ovido